Blog

Amenajarea Biroului - Sfaturi practice pentru construirea biroului ideal

Amenajarea Biroului - Sfaturi practice pentru construirea biroului ideal

Posibilitatea sa lucrezi de acasa are numeroase avantaje. Nu mai trebuie sa te deplasezi spre locul de munca si castigi mai mult timp pentru a finaliza toate proiectele si, in plus, poti sa il construiesti asa cum vrei tu.

Gasesti mai jos cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa iti amenajezi biroul intr-un spatiu in care nu doar ca vei fi mai productiv, ci si mai fericit.


Sfaturi pentru amenajarea biroului

Cat mai multa lumina naturala

Un iluminat corect al biroului va crea o mare diferenta in ceea ce priveste productivitatea, starea si spirit si capacitatea de concentrare. Locul potrivit pentru a plasa biroul este in fata unei ferestre sau paralel cu aceasta. In acest mod, lumina o sa cada direct pe spatiul de lucru.

In plus, lumina naturala nu oboseste ochiul, scoate in evidenta micile detalii si sporeste capacitatea de concentrare. Daca plasezi biroul langa o fereastra, nu doar ca te vei bucura de toate beneficiile ei, ci vei putea sa iti intorci privirea de la calculator din cand in cand si sa privesti pentru cateva minute pe fereastra ca sa iti relaxezi ochii.

Amenajare Birou Acasa - Iluminare

Dar si cateva lampi

Chiar daca lumina naturala este ideala pentru birou, este necesar sa adaugi si cateva lampi suplimentare pentru atunci cand lucrezi pana seara tarziu. Lampile cele mai potrivite pentru birou sunt cele cu lumina rece, de preferat cu becuri LED. Acestea au avantajul ca ofera o lumina aproiata de cea naturala, necesara atunci cand vrem sa ne concentram si sa lucram la birou. In plus, lumina rece a becurilor LED nu oboseste ochii.

Tine cont de faptul ca lampa trebuie sa fie pozitionata in partea stanga sau in fata, astfel incat lumina care cade pe spatiul de lucru sa nu creeze umbre pe birou, in special atunci cand trebuie sa redactezi de mana un document.

Amenajare Birou Acasa - Lampi Birou

Creeaza spatii inteligente de depozitare

Foloseste o biblioteca, o etajera sau cateva polite pe pereti ca sa creezi cat mai mult spatiu de depozitare pentru documente si dosare. Ca sa iti organizezi cat mai bine toate documentele, poti sa le sortezi si sa le pui in bibliorafturi, pe care le vei depozita apoi pe etajera.

Amenajare Birou Acasa - Spatii Depozitare

Creeaza-ti un loc pentru relaxare

Pe langa spatiul de lucru, vei avea nevoie si de un loc unde sa te poti retrage pentru cateva minute de relaxare sau ca sa citesti ceva. Un birou ideal este cel care are un fotoliu mare si confortabil, eventual si cu un taburet ca sa iti relaxezi si picioarele. In functie de designul biroului si de preferinte poti opta si pentru un balansoar sau un divan, unde sa te retragi si sa iti pui gandurile in ordine inainte sa te intorci din nou la spatiul de lucru.

Amenajare Birou Acasa - Spatiu relaxare

Respecta cateva reguli ergonomice

Este recomandat ca partea de sus a ecranului unui computer sau laptop sa fie exact la nivelul ochilor, astfel incat sa nu fii nevoit sa tii capul prea sus sau prea jos. In timp ce citesti un document la computer, distanta dintre ochi si monitor trebuie sa fie de minimum 50 de cm, iar bratul intins nu ar trebuie sa atinga monitorul.

In plus, pozitia corpului la birou trebuie sa fie corecta, iar asta inseamna ca spatele sa fie in pozitie dreapta, iar pozitia mainilor pe tastatura sa fie paralea cu podeaua. Ajusteaza inaltimea scaunului astfel incat talpile sa fie asezate comod pe podea.

Mai multe informatii despre pozitia corecta la birou poti gasi in acest articol.

Produse ergonomice Birou Acasa

Adauga cateva ghivece cu plante

Ghivecele cu plante nu doar ca arata bine si creeaza o atmosfera aerisita si proaspata, ci au si numeroase beneficii. Studiile au demonstrat faptul ca plantele reduc stresul dintr-un spatiu de lucru, cresc creativitatea si productivitatea.

In plus, studiile au concluzionat faptul ca oamenii au o dorinta innascuta sa fie conectati cu natura si au atribuit acestei dorinte numele de „biofilie“.

Plante Decorative Birou Acasa

Personalizeaza-ti spatiul de lucru

Poti sa adaugi cateva accesorii pentru o nota mai personala a spatiului de lucru. Accesoriile pot fi cateva poze cu familia, suveniruri din calatorii sau orice alte obiecte care te vor ajuta sa iti mai iei gandul din cand in cand de la munca si sa te relaxezi.

De asemenea, poti sa pui pe perete un panou de pluta pe care sa atasezi notite si biletele cu cele mai importante realizari profesionale, dar si cu obiectivele si task-urile pe care vrei sa le realizezi.

Personalizarea Biroului de Acasa

Cu aceste sfaturi practice in minte, poti sa iti organizezi biroul ideal de acasa, unul in care confortul si productivitatea merg mana in mana.


Sursa foto: Shutterstock.com

Ultimele postari
sus