Blog

3 activitati energizante recomandate intr-un team building memorabil pentru echipa ta

3 activitati energizante recomandate intr-un team building memorabil pentru echipa ta

Team buildingurile, pe langa oferirea unui mediu prietenos in care echipele sa se cunoasca mai bine, au un scop precis, acestea contin activitati de sudare a echipelor, imbunatatesc comunicarea la nivelul grupului si cresc nivelul de responsabilitate. In acelasi timp, incurajeaza dezvoltarea increderii in sine si in colegi si spiritul de leadership.
Organizatorii si trainerii folosesc activitati variate pentru a atrage cursantii, cu scopul de a-i implica in activitatile de invatare si dezvoltare din teambuilding.

Aceste exercitii cresc nivelul de energie al grupului si entuziasmul, iar informatia este mai usor absorbita, pentru ca activitatea le face placere.

De exemplu, cand grupul pare obosit sau somnoros pe parcursul unui training, sunt cateva exercitii si jocuri care au menirea sa ridice oamenii de pe scaune si sa ii puna in miscare pentru a-i scoate din starea de moleseala. Iata trei dintre cele mai simple si mai utile exercitii:

Lucrurile de care trebuie sa tii cont intr-un training:

●    Frecventa cu care folosesti jocurile - incearca sa alungi plictiseala sau oboseala participantilor cu aceste exercitii sau ca metoda sa faci trecerea de la un modul de studiu la altul;
●    Contextul - tine cont de situatie si de mediu (daca oamenii se cunosc, daca sunt din acelasi departament etc.) si alege jocurile cu grija;
●    Dotarea - asigura-te ca ai materialele necesare pentru jocuri. Trebuie sa ai mereu in dotare o tabla, hartie, instrumente de scris, foarfece, scoci, etc.
●    Durata - evita prelungirea jocurilor, pentru ca acestea sunt tipuri de activitati de scurta durata.

Mai jos ti-am pregatit 3 exemple de activitati energizante care au scopul sa aduca la viata o audienta plictisita sau obosita, care are nevoie de un boost de prospetime din partea ta:

1. Nume si adjective

Participantii trebuie sa se gandeasca la un adjectiv care sa ii descrie pe ei sau felul in care se simt. Adjectivul trebuie sa inceapa cu aceeasi litera cu care incepe numele sau. De exemplu:  „Eu sunt Ana si sunt amabila”. Pe masura ce spun asta pot mima, facultativ, o actiune care descrie adjectivul.

Aceste exercitiu incurajeaza cunoasterea membrilor si conectarea acestora. Daca participatii se cunosc deja este o buna oportunitate sa se cunoasca mai bine. In acest caz mediatorul poate adauga ca este permisa o caracteristica pe care cei din jur nu o cunosc despre tine, ceva cu care sa ii surprinzi.

Acest exercitiu ar putea fi folositor pentru a ajuta echipa si participantii sa creeze o baza informationala care sa il ajute si pe trainer de-a lungul cursului.

Resursele necesare
: O coala de hartie A4 si un creion sau pix pentru fiecare persoana

Marimea grupului: Nedeterminata

Durata: 15 - 20 de minute, cel putin

2. Trei adevaruri si o minciuna

Fiecare participant primeste o foaie de hartie si un pix cu care isi noteaza numele si patru informatii, la alegere, despre el. De exemplu: „Lui Andrei ii place sa cante, sa joace fotbal, sa manance pepene galben si are doua pisici albe”. Apoi participantii circula cu hartia si fac perechi cu un alt participant caruia ii arata hartia, incercand sa ghiceasca fiecare minciuna.

Aceste exercitiu are ca scop destinderea si amuzamentul participantilor, mai ales daca acestia se cunosc deja si formeaza o echipa la job. In acelasi timp ii face pe oameni sa se apropie mai mult si sa realizeze  diferentele si lucururile pe care le au in comun.

Resursele necesare: O coala de hartie A4 si un creion sau pix pentru fiecare persoana

Marimea grupului: Nedeterminata

Durat: 15 - 20 de minute, cel putin

3. Ce avem in comun

Initiatorul, fie ca este vorba de managerul de departament sau de un reprezentant din echipa de HR, spune cu voce tare cate o caracteristica, de exemplu: „persoane care au copii/ pisici/ catei”. Toti cei care au copii sau care se identifica cu caracteristica mentionata de facilitator trebuie sa-si schimbe locul in coltul camerei.

Pe masura ce mediatorul activitatii continua sa numeasca caracteristici, persoanele care se identifica cu fiecare caracteristica in parte se duce in locul indicat de acesta. Aceste exercitiu creeaza o stare placuta la nivelul grupului si formeaza o legatura intre membri prin intermediul caracteristicilor comune.

Resursele necesare: Sala in care se desfasoara cursul este suficienta

Marimea grupului: Nedeterminata

Timpul: 15 - 20 de minute, cel putin

Pe langa livrarea informatiei, jocurile sunt o parte importanta din training si de ele depinde chiar succesul cursului si felul in care oamenii se raporteaza la procesul de invatare. In acelasi timp, aceste activitati ajuta oamenii sa gandeasca creativ si sa se relaxeze.

Citeste si Cum faci o prezentare care sa capteze atentia publicului

Sursa foto: Shutterstock


Ultimele postari
sus