Blog

10 moduri in care poti folosi o punga cu fermoar (punga ziplock)

10 moduri in care poti folosi o punga cu fermoar (punga ziplock)

Imagineaza-ti ca esti in bucatarie si incerci sa pastrezi prospetimea ingredientelor pentru o reteta delicioasa sau ca esti pe cale sa pleci intr-o excursie si ai nevoie de o solutie rapida si eficienta pentru organizarea tuturor maruntisurilor pe care vrei sa le iei cu tine. In ambele cazuri, pungile ziplock sunt raspunsul ideal.

Aceste pungi, aparent simple, dar cu un sistem ingenios de inchidere de tip fermoar, au o versatilitate uimitoare, care depaseste cu mult functia lor de baza de stocare a alimentelor. Materialul durabil si designul practic le fac utile in numeroase scenarii.

Cu un pic de imaginatie si creativitate, vei descoperi ca pungile cu fermoar sunt mai mult decat simple accesorii de depozitare – ele devin aliati de nadejde in gestionarea si organizarea oricarui spatiu.



Ce sunt pungile cu fermoar (ziplock)

Pungile cu fermoar (in limba engleza ziplock, de la cuvintele zip - fermoar si lock - a inchide), sunt produse de uz casnic extrem de versatile si populare, cunoscute pentru capacitatea lor de a pastra alimentele proaspete si pentru multiplele lor utilizari in organizarea si depozitarea obiectelor. Inventate in anii '50 ai secolului trecut, pungile cu fermoar sunt fabricate din polietilena, un tip de plastic flexibil si durabil, care le confera rezistenta si fiabilitate.
Insa principala particularitate care le face atat de populare este sistemul lor etans de inchidere. Ele sunt dotate cu un mecanism cu fermoar din plastic, care permite sigilarea rapida si eficienta a continutului.
Fermoarul este realizat din doua benzi de plastic care se imbina ferm atunci cand sunt presate cu degetele, prevenind astfel patrunderea aerului si a umezelii. Este si motivul pentru care pungile alimentare cu fermoar sunt extrem de eficiente in mentinerea prospetimii ingredientelor pentru gatit.
Ai nevoie de o solutie eficienta pentru pastrarea alimentelor sau pentru organizarea obiectelor de diferite dimensiuni din gospodarie? Alege din bogata oferta de pungi cu fermoar, pe care Officedirect ti-o pune la dispozitie, pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.


10 situatii in care ai nevoie de o punga cu fermoar

  10 moduri in care poti folosi o punga cu fermoar (punga ziplock) - Office Direct
Capacitatea lor de a sigila etans continutul, impreuna cu durabilitatea si varietatea de dimensiuni disponibile, fac din pungile ziplock un accesoriu indispensabil in orice gospodarie. Iata cateva moduri in care le poti folosi:

1. Depozitarea alimentelor

Pungile cu fermoar sunt perfecte pentru depozitarea unei varietati largi de alimente, de la fructe si legume, pana la resturi de mancare. Sigilarea etansa impiedica aerul sa intre, mentinand alimentele proaspete mai mult timp. De asemenea, sunt ideale pentru portionarea si congelarea mancarurilor pregatite in avans, usurand munca in bucatarie si reducand risipa alimentara.

2. Marinarea si congelarea carnii

Nimic mai simplu: asaza carnea in punga, adauga marinata, inchide fermoarul, apoi maseaza usor continutul pentru a o distribui uniform. Punga astfel sigilata previne scurgerile si inlesneste procesul de patrundere a ingredientelor aromate in carne. Poti folosi cu succes pungile si pentru congelarea portiilor de carne, economisind spatiu pretios.

3. Pastrarea gustarilor la indemana

In familiile cu copii, pungile cu fermoar sunt ideale pentru impachetarea gustarilor: sandvisuri, fructe, biscuiti, deserturi sau legume. Datorita dimensiunilor reduse, pot fi usor transportate in ghiozdanul copiilor, fara sa se verse sau sa se deschida. 

4. Protectia documentelor importante

Sunt ideale pentru protejarea documentelor importante, cum ar fi pasapoartele, certificatele de nastere sau diversele contracte. Le poti folosi si pentru organizarea documentelor de calatorie: bilete de avion, rezervari la hotel sau harti, iar la serviciu sunt de mare folos in organizarea rechizitelor de birou.
De altfel, pungile ziplock sunt des folosite in spatiile de coworking, pentru traininguri sau alte activitati de pregatire si formare profesionala, gestionate de departamentul de resurse umane. Poti afla mai multe despre atributiile acestui sector administrativ, nelipsit din structura oricarei companii, din articolul  Departamentul de resurse umane: rol si responsabilitati.

5. Organizarea bagajului pentru calatorie

Poti folosi pungile de dimensiuni mici pentru a impacheta produsele de toaleta, cosmeticele sau medicamentele de care ai nevoie, prevenind astfel scurgerile si folosind spatiul valizei in mod inteligent. Sunt utile si la separarea hainelor murdare de cele curate sau pentru depozitarea accesoriilor mici, cum ar fi cablurile si incarcatoarele.

6. Protejarea echipamentelor electronice

In timpul activitatilor in aer liber, al excursiilor la plaja sau piscina, pungile cu fermoar sunt utile pentru protejarea echipamentelor electronice, cum ar fi telefoanele mobile, camerele foto si tabletele. Fiind transparente, permit chiar folosirea ecranelor tactile fara a scoate aparatele, asigurandu-le astfel protectia necesara.

7. Kituri de urgenta personalizate

Poti folosi pungile ziplock pentru alcatuirea unor truse de urgenta, care sa contina lucrurile de care ai putea avea nevoie in diferite situatii: bandaje, antiseptice, medicamente, o lanterna mica si alte accesorii necesare. Pungile sigilate protejeaza continutul de umiditate si murdarie, astfel incat sa fie gata de utilizare atunci cand ai nevoie.

8. Pastrarea jucariilor mici

Pentru parintii care doresc sa mentina ordinea in camera copiilor, pungile cu fermoar sunt perfecte pentru organizarea jucariilor mici, cum ar fi piesele de LEGO, figurinele sau accesoriile de papusi. Pentru ca pungile sunt transparente, le vei putea gasi si alege cu usurinta, mentinand, in acelasi timp, lucrurile in ordine. 

9. Organizarea truselor pentru hobbyuri

Pentru cei pasionati de arta plastica, muzica, bricolaj sau lucru manual artizanal, pungile ziplock sunt ideale pentru pastrarea materialelor si instrumentelor necesare: culori, pensule, dalti, unelte mici, margele, nasturi sau partituri muzicale. Organizarea acestor articole in pungi transparente iti permite sa gasesti rapid ceea ce ai nevoie si sa pastrezi spatiul de lucru ordonat.
Unul dintre cele mai raspandite hobbyuri este pictura. Daca esti incepator, poti afla mai multe amanunte despre ce lucruri iti trebuie pentru a-ti exprima creativitatea, in articolul Materiale esentiale de pictura pentru incepatori.

10. Depozitarea articolelor de gradinarit

Pungile cu fermoar pot fi folosite pentru depozitarea semintelor, a manusilor si foarfecilor de gradina, a elementelor sistemului de udare si a altor mici accesorii de gradinarit.

Cum se masoara pungile cu fermoar

Desi masuratorile de latime si inaltime sunt cele mai frecvent utilizate pentru a descrie dimensiunea pungilor cu fermoar, capacitatea volumetrica este, de asemenea, importanta, in special pentru depozitarea lichidelor sau a alimentelor vrac.
Capacitatea volumetrica este de obicei exprimata in mililitri (ml) sau litri (L) si poate fi gasita pe ambalajul pungii. Pentru a determina capacitatea volumetrica, umple punga cu apa si apoi transfer-o intr-un recipient de masurare.
Producatorii eticheteaza de obicei dimensiunile pungilor pe ambalaj, utilizand valorile latimii si inaltimii, urmate de capacitatea volumetrica. De exemplu, o punga poate fi etichetata ca fiind de 18 cm x 20 cm, cu o capacitate de 1 litru. Este important sa verifici aceste informatii, ca sa fii sigur ca punga pe care o alegi e potrivita pentru scopul pe care vrei sa i-l dai.

Sfaturi pentru folosirea pungilor ziplock

10 moduri in care poti folosi o punga cu fermoar (punga ziplock)- Office Direct
●    Foloseste un marker permanent pentru a scrie pe punga data si continutul. Acest lucru te va ajuta sa organizezi mai bine alimentele si sa eviti consumul de produse expirate.
Chiar daca ai scris pe punga cu marker permanent, o poti, totusi, refolosi, daca stergi insemnarile. Afla cum din articolul ???? Cum sa indepartezi markerul permanent de pe orice suprafata.
●    Inainte de a sigila punga, preseaz-o usor pentru a elimina cat mai mult aer posibil, ca sa pastrezi prospetimea alimentelor mai mult timp.
●    Portioneaza alimentele in cantitati mici inainte de a le congela. Pungile mai mici sunt mai usor de manipulat si se dezgheata mai rapid.  
●    Daca depozitezi lichide, cum ar fi supe sau sosuri, pune punga intr-un recipient inainte de a o umple. Apoi, sigileaz-o si asaz-o in pozitie verticala.
●    Daca pungile nu sunt foarte murdare, curata-le si refoloseste-le.  


Cu o gama atat de diversificata de utilizari, este evident ca aceste pungi mici si ingenioase au un impact pozitiv asupra modului in care ne organizam in viata de zi cu zi. Descopera toate posibilitatile de folosire si vei afla curand cat de indispensabile pot deveni pungile ziplock in rutina zilnica.
Surse foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock.

Ultimele postari
sus