Blog

Reciclarea hartiei: avantaje si cum reducem consumul de hartie

Reciclarea hartiei: avantaje si cum reducem consumul de hartie

Majoritatea parintilor stiu ca pe parcursul unui an scolar adunam teancuri de carti, caiete, hartii, foi, rechizite pe care, la un moment dat, nu stim unde sa le mai asezam. Ce facem atunci cand birourile si rafturile bibliotecii sunt pline cu hartii si caiete? Din fericire, putem evita acest stres inca de la inceperea anului scolar, astfel incat finalul lui sa nu ne prinda cu casa plina de lucruri pe care nu le mai folosim. Reciclarea hartiei poate fi una dintre solutiile cheie care ne va ajuta sa ne organizam mai bine. Iata, in continuare, cateva sugestii si sfaturi bune de aplicat!


Avantajele reciclarii hartiei

Reciclarea hartie - Office Direct

Subiectul acesta l-am putea dezbate zile intregi fara oprire. Beneficiile reciclarii se extind atat la nivel global, cat si la cel individual. In primul rand, pentru producerea hartiei reciclate se utilizeaza mai putina energie si apa decat in cazul hartiei obisnuite. In prezent, producatorii fac diferite tipuri de hartie reciclata cu grosimi si nuante de alb variate. Recicland hartia, vom avea mai putine deseuri, mai putini arbori taiati si mai putine costuri pentru prelucrare. Conform informatiilor oferite de University of Southern Indiana, o tona de hartie reciclata poate salva 17 copaci. Pentru fiecare tona de hartie reciclata se economisesc pana la 4000 de kilowati de energie si 7000 de litri de apa. Asadar, motivele pentru care merita sa faci acest pas sunt destul de bine argumentate.  

Pasi esentiali pentru reciclarea hartiei

Chiar daca in România infrastructura si managementul colectarii deseurilor sunt foarte slab dezvoltate, exista solutii pe care fiecare dintre noi le-ar putea aplica. Una dintre metode este sa colectam hartia acasa, intr-un cos special, iar atunci cand casa se aglomereaza de caiete, foi, ziare, reviste pe care nu le mai folosim, sa mergem la un centru de colectare. Locatiile si datele de contact ale centrelor de colectare hartie le poti gasi cautand informatiile pe Google. Contacteaza centrul aflat cel mai aproape de tine si cere mai multe detalii legate de tipurile de hartie sau carton acceptate! In felul acesta, vei elibera un spatiu in locuinta ta, te vei organiza mai bine si vei proteja natura.

In plus, cel mic va deprinde de la parintii lui un obicei sanatos pe care il poate duce mai departe. Asa cum stim, spiritul civic il invatam de la cei din jurul nostru, iar copiii au nevoie de modele care sa-i incurajeze sa protejeze cat mai mult natura.

Metode alternative pentru inlocuirea si economisirea hartiei

Pe langa pasii enuntati la punctul anterior, exista si posibilitatea de a produce mai putine deseuri. Cu alte cuvinte, putem gasi metode si strategii eficiente prin care sa reducem consumul de hartie. Iata cateva idei:

- Inlocuieste hartia pentru notite si insemnari cu solutii mai durabile, cum ar fi tabla magnetica din sticla. Atunci cand cel mic are lectii de studiat, isi poate face diferite schite, desene, calcule, isi poate structura informatia mult mai usor  si clar decat o poate face pe o coala A4 deoarece are o vizibilitate mai buna si spatiu mai mult. Se poate scrie cu ajutorul markerului si se sterge usor, cu un burete, fara sa mai fie nevoie de ciorne;

Descopera categoria noastra de TABLE MAGNETICE DIN STICLA si alege-o pe cea mai potrivita pentru copilul tau!

Reciclarea hartie - Office Direct
- Foloseste tablele magnetice ceramice - la fel ca cea din sticla, tabla magnetica te poate ajuta sa reduci consumul de hartie. Pentru scriere, se folosesc markere lavabile si pentru stergere, buretele uscat;

Descopera categoria noastra de TABLE MAGNETICE CERAMICE!

- Foloseste tabla neagra pentru notarea informatiilor ce necesita actualizari zilnice sau frecvente;

Vezi aici intreaga gama de TABLE NEGRE DE SCRIS!

- Cumpara hartie reciclata, atunci cand acest lucru este posibil;
- Invata-l pe cel mic sa foloseasca hartia A4, alba, doar pentru copiator si mai putin pentru notite, calcule, insemnari, schite;  
- Atunci cand are de printat anumite cursuri, lectii, invata-l sa printeze fata-verso, ca sa foloseasca ambele fete ale colii A4.

Asa cum stim, cei mici invata prin puterea exemplului. Ca adult, poti transmite cele mai puternice obiceiuri sanatoase copilului tau. Implementand cele mai bune metode de reciclare si economisire, acesta poate reduce consumul de hartie, incepand chiar de la o varsta frageda.

Sursa foto: Shutterstock

Ultimele postari
sus