Blog

Ce rechizite scolare ii trebuie copilului tau in functie de clasa

Ce rechizite scolare ii trebuie copilului tau in functie de clasa

Odata cu venirea toamnei, incepi deja sa faci lista cu cele necesare copilului tau la scoala sau la gradinita, astfel incat ghiozdanul acestuia sa fie echipat cu absolut tot ceea ce ii trebuie inca din prima zi.

Ca sa eviti aglomeratia din magazine - pentru ca, cel mai probabil, cozile vor fi interminabile la casele de marcat - poti opta pentru achizitionarea online a rechizitelor dorite.

Astfel, nu mai pierzi timp nici pe drumul spre magazin si nici cu statul la coada.De ce rechizite are nevoie un prescolar

Probabil, ca sa cumperi rechizite pentru cei mici, prescolari, indiferent daca este primul lor an de gradinita sau nu, este cel mai solicitant deoarece nu poti lua nicio decizie fara ca ei sa fie de acord si neaparat trebuie sa le ceri opinia cand te apuci de cumparaturi.

Alegerea ghiozdanelului de gradinita si a penarului este una dintre cele mai importante si grele decizii pe care cel mic urmeaza sa le ia. Chiar daca pentru tine conteaza ca ghiozdanul sa fie nu foarte mare, dar incapator, cu mai multe buzunare si cu protectie pentru spate, prescolarul mic, dar cu personalitate, s-ar putea arata interesat doar de culoarea si de personajele imprimate pe acesta. E posibil sa intampini aceeasi problema si in cazul celorlalte rechizite, asa ca incearca sa ajungi la un acord cu cel mic.

Pe langa ghiozdan si penar, printre rechizitele necesare unui prescolar se mai numara, orientativ, si:

●    bloc mic de desen;
●    caiet cu foaie velina;
●    creioane colorate, acuarele, pensule, recipient pentru apa;
●    ascutitoare si guma de sters;
●    plastilina si planseta pentru modelat plastilina;
●    lipici, foarfeca ce are varful rotunjit;
●    hartie creponata si hartie glase;
●    folii de plastic;
●    carte de colorat.

Cele mai multe rechizite de care are nevoie un prescolar sunt cele care il ajuta pe acesta sa isi dezvolte creativitatea, accentul fiind pus pe culori si planse de desenat. Desigur, lista va fi adaptata si in functie de cerintele cadrului didactic.

Rechizite gradinita - Office Direct Blog

De ce rechizite are nevoie un elev de clasele primare

Prima zi de scoala este cu emotii pentru multi copii, dar mai ales pentru parinti. In cazul elevilor din clasele primare, lista de rechizite scolare cuprinde mai putine culori, dar mai multe instrumente de scris, astfel incat cei mici sa isi dezvolte abilitatile caligrafice. Si de aceasta data, alegerea ghiozdanului este prioritara, mai ales ca micii scolari au nevoie de unul mai spatios fata de prescolari. Ia in calcul si preferintele copilului, dar si dificultatea de a-l transporta, astfel incat ghiozdanul sa nu reprezinte o corvoada pentru acesta in drumul zilnic catre scoala.

O lista orientativa de rechizite scolare pentru un elev de clasele primare contine:

●    ghiozdan, penar;
●    caiete mici de  TIP I si TIP II pentru elevul de clasa I si dictando pentru cel de clasele II-IV;
●    caiete mici de matematica;
●    stilou si rezerve;
●    creioane grafit;
●    ascutitoare, guma de sters, rigla;
●    carioci, creioane colorate;
●    bloc mic de desen;
●    foarfeca, lipici;
●    vocabular;
●    acuarele, pensule, recipient pentru apa;
●    coperti si etichete pentru caiete.
 rechizite clasa I- Office Direct Blog

De ce rechizite are nevoie un elev de gimnaziu

Lucrurile incep sa devina mai simple odata ce copilul tau ajunge in clasele gimnaziale deoarece, crescand, acesta incepe sa fie interesat si de utilitatea lucrurilor, nu doar de aspectul acestora. Acum, pentru copil nu mai sunt prioritare desenele imprimate pe ghiozdan si pe caiete, ci calitatea acestora. Principalele rechizite de care are nevoie elevul de gimnaziu sunt:

●    ghiozdan;
●    penar;
●    caiete studentesti de romana si de matematica;
●    caiete mici de romana si de matematica;
●    pixuri albastre si de alte culori;
●    creion mecanic;
●    trusa geometrica;
●    bloc mare de desen;
●    acuarele, pensule, recipient pentru apa;
●    dosare si folii de plastic.

Rechizite gimnaziu - Office Direct Blog

De ce rechizite are nevoie adolescentul licean

Daca ai un copil care este deja la liceu, ar trebui sa te bucuri ca nu mai trebuie sa te ocupi tu de achizitionarea rechizitelor scolare deoarece, la aceasta varsta a adolescentei, este capabil sa faca acest lucru si singur.

Lista de rechizite necesare liceenilor ar putea fi mai scurta fata de celelalte, insa aceasta depinde mult si de profilul liceului la care este inscris adolescentul si de cerintele acestuia. In general, ei au nevoie de:

●    ghiozdan;
●    instrumente de scris - pixuri, creioane;
●    caiete studentesti de romana si de matematica;
●    trusa de geometrie;
●    coli albe;
●    dosare.

Rechizite liceu - Office Direct Blog

Sfaturi utile pentru parinti

Probabil iti este bine cunoscuta agitatia de dinainte de inceputul anului scolar si panica de care sunt acaparati unii parinti care nu au avut timp sa cumpere toate cele necesare pentru copiii lor.

Pentru ca prima zi de gradinita sau de scoala sa il gaseasca pe copilul tau pregatit, fa din timp o lista cu rechizitele elementare si stabileste si un buget aproximativ pe care esti dispus sa il investesti in acestea.

De asemenea, pune accent pe calitatea produselor si nu pe costul acestora pentru a te asigura ca nu va fi nevoie sa cumperi alt ghiozdan sau alte acuarele la scurt timp dupa inceperea scolii.

Tine cont de faptul ca o parte din lista de rechizite va fi decisa de cadrele didactice ale copilului, asa ca nu te grabi sa cumperi absolut toate rechizitele inainte de inceputul scolii, ci doar o parte dintre ele, de care esti sigur ca ii vor fi necesare.

Chiar daca inceputul scolii poate fi obositor si usor solicitant pentru tine si pentru copilul tau, daca esti organizat si nu lasi pe ultima suta de metri cumparaturile necesare, vei reduce mult din timpul investit si vei economisi energie. Mai ales ca, acum, poti cumpara toate cele necesare prin doar cateva clickuri, fara a te mai deplasa la magazine.

Sursa foto: shutterstock.com

Ultimele postari
sus