Blog

Cum te faci remarcat in fata unui potential angajator

Cum te faci remarcat in fata unui potential angajator

Cu totii stim ca nu exista interviul perfect, asa ca, inainte de a porni catre intalnirea cu potentialul tau angajator, incearca sa iti setezi o perspectiva realista asupra modului in care va decurge totul. Trebuie, desigur, sa iei in calcul riscul de a face o impresie nefavorabila, dar, de asemenea, sa recapitulezi atuurile pe care le ai in fata celorlalti potentiali angajati de varsta ta, cu pregatire si cu experienta similare.
Daca, pentru candidat, intalnirea cu un singur om din partea companiei este un eveniment marcant, agentul de resurse umane va interactiona cu zeci de persoane. El va avea, astfel, tendinta de a retine doar candidatii care conteaza cu adevarat.
Planul tau pentru reusita trebuie sa fie alcatuit cat mai simplu, dar urmat cu sfintenie.

Afiseaza atitudinea potrivita

Emotiile sunt parte integranta a experientei unui interviu, dar daca le-ai lasa sa te copleseasca, pur simplu ti-ai amana cariera. Poarta un zambet natural si surprinde-ti potentialul angajator cu o atitudine prietenoasa, insa nu lipsita de respect. De la tinuta si pana la modul in care raspunzi la intrebari, totul va transmite mesaje importante cu privire la felul in care te-ai putea comporta ca angajat. Punctualitatea, cand vine vorba despre un interviu, este o regula de aur, la fel ca simplul gest de a-ti inchide telefonul mobil pe parcursul discutiei. Daca atmosfera este degajata, poti strecura chiar si o anecdota care sa iti dezvaluie latura creativa. Indiferent de directia in care merge discutia, nu risca sa-ti compromiti sansele folosind formule de adresare directa sau chiar elemente de argou. Interviu de angajare - Office Direct

Mergi la interviu cu temele facute

Atata vreme cat felul in care te prezinti este unul corespunzator, urmeaza cele mai importante puncte de pe lista conditiilor obligatorii pentru a fi luat in serios de angajator. Buna documentare cu privire la activitatea firmei arata ca interesul tau pentru job este unul sincer. Cunostintele tale despre companie si despre pozitia deschisa in cadrul ei iti vor fi puse la incercare prin intrebari specifice, iar raspunsurile evazive sau incercarile de a exagera prin expresivitate vor fi penalizate. Tot un minus va fi lipsa unui portofoliu convingator, care sa insoteasca CV-ul pe baza caruia ai fost chemat la interviu. In mapa ta va trebui inclusa macar activitatea de voluntariat, daca nu ai avut pana acum o implicare in proiecte de anvergura sau joburi relevante. Orice dovada a spiritului tau responsabil si a dorintei de a evolua va fi punctata decisiv.

Pariaza pe transparenta

Cea mai buna minciuna este adevarul. Nu incerca sa-ti amplifici artificial meritele, mai ales in cazul in care fostul tau job nu ti-a scos in fata oportunitati majore. Dimpotriva, subliniaza dorinta ta de a trece la un nivel superior si buna capacitate de a te adapta la cerinte din ce in ce mai complexe. Multi dintre angajatori pretuiesc disponibilitatea angajatilor de a invata in permanenta, iar odata intrat in organizatie, vei beneficia de programe de induction menite sa te conecteze la ritmul ei dinamic. Daca ai curiozitati si nelamuriri, nu ezita sa pui si tu intrebarile care te-ar putea lamuri mai bine cu privire la acest job. In definitiv, angajatorul va considera ca merita sa-i contacteze, de pe lista candidatilor, doar pe potentialii angajati care au in dreptul lor o steluta sau un semn oarecare, facut cu pixul, prin care agentul de recrutare si-a semnalat increderea.

Obtinerea unui job nou este o ecuatie cu multe necunoscute. Cu ponturile de mai sus, care iti sunt acum mai clare, sansele tale se pot inmulti. Succes!

Credit foto: Shutterstock


Ultimele postari
sus