Blog

Cum sa evoluezi in cariera - flexibilitate si invatare continua

Cum sa evoluezi in cariera - flexibilitate si invatare continua

Fie ca iti doresti o schimbare pe plan profesional sau personal ori, pur si simplu, vrei sa avansezi la actualul loc de munca, invatarea continua este solutia. Interesul constant pentru a invata lucruri noi si a te perfectiona in diverse domenii, precum si implicarea si dorinta de a participa la cursuri de specialitate si traininguri, constituie valori foarte apreciate in orice organizatie moderna. In cele ce urmeaza, vom explica mai multe despre flexibilitate si invatare continua in cariera, de ce sa fii dispus sa inveti lucruri noi si cum sa gasesti timpul necesar pentru dezvoltare personala. „Cei care invata totul vor functiona intotdeauna mai bine decat cei care cred ca stiu totul”. Satya Nadella, CEO Microsoft
 
●     De ce sa fii dispus sa inveti incontinuu
●     Cum sa te organizezi la job pentru a avea timp pentru invatat
●     Autoeducatia nu se opreste niciodata

De ce sa fii dispus sa inveti incontinuu

Prin invatare te dezvolti nu doar profesional, ci si personal. Vei avea satisfactii si senzatia ca evoluezi spre adevaratul tau potentialul. Iata principalele beneficii care te vor face sa iti doresti sa dobandesti noi competente:

Evoluezi mai repede in cariera

E important sa fii mereu relevant pe piata muncii. Competitia este mare, iar recrutorii sunt atenti la calificarile tale. Pentru a fi un candidat relevant pentru jobul la care aplici, citeste si participa la cursuri care sa-ti imbunatateasca abilitatile si sa te puna la curent cu tendintele.

Castigi mai multi bani

Cand te implici constant in dezvoltarea abilitatilor, vei incepe sa devii mai valoros pe piata muncii. Colegii si managerii te vor recomanda si iti va fi foarte usor sa avansezi la locul de munca actual, sa primesti o marire de salariu sau sa iti schimbi jobul cu unul mai bine platit.

Daca ai nevoie de instrumente de scris care sa te ajute la studiu, Office Direct iti pune la dispozitie o multime produse de calitate la preturi competitive. Descopera categoria instrumente de scris!

Cu flexibilitate si invatare continua vei castiga incredere

Sentimentul de realizare pe care il ai cand dobandesti noi cunostinte iti creste gradul de incredere in propriile capacitati. Astfel, fiind un angajat deschis spre flexibilitate si invatare continua, te vei simti mai pregatit in fata provocarilor sau a noilor oportunitati in cariera.

Esti pregatit pentru schimbarile din piata muncii

Invatarea continua te face sa fii mereu pregatit pentru situatii neasteptate, cum ar fi pierderea locului de munca si gasirea unui job bun cu rapiditate. Fiind obisnuit sa inveti mereu ceva nou, vei iesi mai usor din zona ta de confort si vei fi deschis spre noile oportunitati.

Ai mai multe idei si iti schimbi viziunea

Deprinderea de noi cunostinte te va ajuta sa gasesti solutii inovatoare la diferite probleme pe care le intampini. Invatarea continua iti deschide mintea si iti schimba atitudinea. Vei avea capacitatea de a privi o stituatie din mai multe unghiuri si o vei intelege mai in profunzime.

Te formezi ca lider

Fiind un exemplu de flexibilitate si invatare continua, iti vei inspira colegii. Iti vei dezvolta abilitatile de leadership si vei putea ghida alte persoane, incurajandu-le sa urmeze cursuri si sa aloce timp pentru invatare. Astfel, vei putea forma echipa alaturi de care poti avea realizari remarcabile.
„Oricine renunta sa invete este batran, chiar daca are 20 sau 80 de ani. Oricine continua sa invete ramane tanar. Cel mai important lucru in viata este sa-ti pastrezi mintea tanara”. Henry Ford, fondator Ford Motor Company.

Cum sa evoluezi in cariera - flexibilitate si invatare continua - Office Direct
Descopera categoria sisteme de afisare pentru a alege instrumentele potrivite care sa te ajute sa-ti prezinti ideile!

Cum sa te organizezi la job pentru a avea timp pentru invatat

La locul de munca, alocam enorm de mult timp si energie atributiilor, incat nu ramane timp, de cele mai multe ori, de altceva. Daca nu facem din dezvoltarea personala o prioritate, rezistenta si capacitatea noastra de a raspunde schimbarilor care apar in jurul nostru se diminueaza. Iata cateva metode prin care sa controlezi procesul de invatare la serviciu:

Invata de la ceilalti

Colegii sunt, de obicei, o sursa semnificativa de cunoastere. Incearca sa cunosti colegi din alte departamente si sa ai cate o discutie scurta cu fiecare. Poate fi o persoana care lucreaza in alt departament sau cineva din alta companie, cu un job similar cu al tau. Aceste persoane te pot ajuta sa privesti activitatea din alta perspectiva sau sa iti aprofundezi cunostintele.
Unele organizatii folosesc in mod eficient schimburile de abilitati, unde fiecare e bucuros sa impartaseasca cu ceilalti din propriile competente. Schimburile de abilitati sunt un bun exemplu de flexibilitate si invatare continua in organizatie in care toata lumea contribuie.

Incearca sa experimentezi

Exista numeroase moduri de a experimenta la locul de munca, de la utilizarea diferitelor instrumente pentru a creste atractivitatea prezentarilor, testarea de noi tactici de negociere sau a diverselor moduri de a comunica in sedinte. Foloseste rezultatele eficiente si ia in calcul faptul ca experimentele implica si esecuri, pentru ca acesta este riscul explorarii necunoscutului.

Extinde-ti abilitatile

Pentru a-ti consolida abilitatile este necesar sa le folosesti in mai multe situatii diferite. Daca ramai in zona de confort si vei folosi abilitatile mereu in acelasi mod si in acelasi context, dezvoltarea ta va stagna. Poti sa iti folosesti abilitatile profesionale si in viata de zi cu zi. Este un antrenament foarte bun si poti avea proiecte secundare sau de voluntariat. Asta inseamna alte provocari pentru dezvoltarea ta personala si, de ce nu, un venit suplimentar.

Orienteaza-te spre companiile care incurajeaza invatarea continua, care pun la dispozitia angajatilor cursuri, carti si traininguri de specialitate. Acestea pot fi o metoda de motivare a angajatilor foarte eficienta. Afla mai multe despre metodele de motivare din articolul importanta motivarii angajatilor!

Autoeducatia nu se opreste niciodata

Procesul de autoeducare nu se opreste niciodata, iar pe langa studiul ce priveste evolutia carierei si dezvoltarea abilitatilor profesionale, activitatile din viata privata, colaborarile, prietenii, pasiunile si actiunile de voluntariat contribuie la educatia ta pe termen lung.

Iata cateva activitati care, desi se desfasoara in timpul tau liber, te ajuta enorm si in viata profesionala:
●    Cititul - indiferent daca citesti fictiune, nonfictiune, dezvoltare personala sau literatura de specialitate din domeniul tau, cartile sunt o cale sigura spre dezvoltarea imaginatiei. O minte creativa gaseste solutii inovatoare, indiferent de domeniul in care lucreaza;
●    Sportul - este o activitate sanatoasa si relaxanta, promoveaza disciplina, spiritul de echipa si formeaza lideri. Exista numeroase companii care ofera abonamente pentru activitati sportive diverse, cunoscandu-se beneficiile sporturilor pentru echilibrul angajatilor;
●    Voluntariat - indiferent de natura voluntariatului, ai oportunitatea de networking. Poti intalni oameni din companii diferite, cu profesii similare cu a ta, de la care poti avea lucruri de invatat. De asemenea, actiunile de voluntariat iti ofera relevanta si satisfactia implicarii in comunitate.
●    Proiecte secundare - poti sa-ti folosesti abilitatile profesionale intr-un proiect personal similar. Poti sa ai colaborari printr-un PFA, care sa te mentina activ si implicat si sa-ti asigure un venit suplimentar, in acelasi timp.

Daca ai nevoie de accesorii de birou care sa ajunga repede, nu uita ca Officedirect livreaza in 24-48 de ore. Gaseste o agenda atractiva in care sa-ti scrii notitele!

In plan profesional sau personal, abilitatile de flexibilitate si invatare continua ofera satisfactia unor realizari la serviciu, a unei familii implinite, a unui stil de viata activ si constructiv si cresc increderea in sine. Abilitatea de a invata incontinuu, capacitatea de a fi flexibil si deschis in fata oportunitatilor si a informatiei noi reprezinta valori importante in orice organizatie.

Sursa foto: shutterstock.com

Ultimele postari
sus