Blog

Cu ce se curata siliconul de pe faianta si de pe alte suprafete

Cu ce se curata siliconul de pe faianta si de pe alte suprafete


Este timpul sa renovezi baia si deja te intrebi cu ce se curata siliconul de pe faianta sau cum  sa refaci rosturile gresiei?
Intr-adevar, siliconul pe care il utilizezi pentru etansarea suprafetelor sau chitul siliconic utilizat la montarea placilor de gresie si faianta pateaza si este dificil de indepartat. Insa suntem aici sa iti oferim o mana de ajutor; iti vom spune cum sa indepartezi siliconul de pe diferite suprafete, inclusiv gresie, faianta sau de pe parbriz. De asemenea, iti vom prezenta cateva solutii de indepartare a siliconului de pe maini sau de pe haine, deoarece, atunci cand lucrezi cu acest produs, murdaria este inevitabila.



●    Metode si solutii de curatare a siliconului
●    Cu ce se curata siliconul de pe faianta
●    Cu ce se curata siliconul de pe cada
●    Curatare rosturi gresie - cu ce se curata siliconul de pe gresie
●    Cu ce se curata siliconul de pe maini
●    Cu ce se curata siliconul de pe haine
●    Cu ce se curata siliconul de pe parbriz

Metode si solutii de curatare a siliconului

O etapa obisnuita atunci cand renovezi este etansarea cu silicon. Insa acesta poate ajunge in locuri in care nu ti-ai dori sa-l vezi si lasa pete. Desi este un produs extrem de util in renovari, poate fi o adevarata pacoste, cand vine vorba de a-l indeparta de pe suprafete.

Utilizari ale siliconului in locuinta


Siliconul este utilizat preponderent in bai si bucatarii, pentru a impiedica apa sa se infiltreze in mobila sau in diferite spatii dintre mobila si pereti si sa provoace daune.
De asemenea, la instalarea cazilor si a lavoarelor, se utilizeaza silicon pentru a etansa imbinarile cu faianta sau peretii.
In timp, siliconul poate crapa, se poate desprinde sau poate dezvolta mucegai, iar inlocuirea sa in astfel de cazuri devine nenegociabila. Iata de ce este esential sa abordezi problemele legate de deteriorarea siliconului din bai si bucatarii:
●    Pentru a preveni eventuale daunele provocate de umiditate: siliconul crapat sau care se desprinde permite apei sa se infiltreze, ceea ce duce la deteriorarea peretilor, a podelelor si a dulapurilor.

●    Pentru a evita dezvoltarea mucegaiului: apa ce se scurge in baie sau bucatarie poate crea mediul perfect pentru mucegai, iar acesta poate prezenta riscuri pentru sanatate.

●    Pentru a asigura o etansare puternica: inlaturarea siliconului vechi si deteriorat si reaplicarea siliconului vor asigura o etansare puternica, ce poate rezista umiditatii.Cu ce se curata siliconul de pe faianta si de pe alte suprafete - Office Direct
 

Metode de indepartare a petelor de silicon

Siliconul este o substanta vascoasa si lipicioasa, care adera la suprafete imediat. Dar nu te ingrijora, deoarece exista mai multe metode pentru a-l indeparta, lasand suprafetele impecabile.
Cu toate acestea, intrebarea este: care dintre aceste metode functioneaza cel mai bine pentru tine? In continuare, vom explora acest aspect, pentru ca, la final, sa poti aborda aceasta problema cu incredere.
Iata care sunt principalele metode de indepartare a siliconului:
●    Slefuirea manuala: aceasta este cea mai comuna metoda. Folosind un cutit, razuieste cu atentie, avand grija sa nu zgarii suprafata.
Utilizarea unui cutter poate fi de ajutor pentru eliminarea petelor de silicon de pe suprafete. Opteaza pentru o varianta de cutter cu grip din cauciuc, pentru o utilizare mai confortabila, si consulta oferta noastra, pentru a descoperi si alte produse utile pentru proiectele tale!
●    Indepartari chimice: exista multe alternative de dizolvant pentru silicon sanitar, pe piata. Acestea pot face procesul mai usor, dar nu uita sa porti manusi si sa ventilezi incaperea, atunci cand le utilizezi.

●    Utilizarea caldurii: o alta metoda este utilizarea unei suflante cu aer cald. Caldura va inmuia siliconul, facandu-l mai usor de razuit. Dar, din nou, masurile de siguranta sunt esentiale: nu supraincalzi zona si nu atinge imediat dupa ce ai utilizat suflanta.

●    Folosirea ghetii: daca tocmai ai lucrat cu silicon si vrei sa indepartezi imediat petele, poti folosi gheata, pentru a intari siliconul si a-l indeparta, apoi. Aceasta metoda este mai putin obisnuita, dar poate fi utila.

Solutii de curatat rosturile gresiei

Pentru a preveni acumularea murdariei pe si intre placi, este esential sa le intretii si sa le cureti in mod regulat. In acest fel, nu numai ca le pastrezi aspectul, dar le si prelungesti durata de viata.
Cele mai bune solutii pentru curatat rosturile gresiei sunt cele pe baza de bicarbonat de sodiu, alcool sanitar sau acetona. De asemenea, exista si solutii de curatare chit gresie pe care le poti achizitiona online sau din magazine si care se pot dovedi eficiente mai ales atunci cand siliconul este proaspat. Daca este vorba despre silicon intarit, frecarea mecanica este cea mai eficienta metoda. Cu rabdare, vei reusi sa indepartezi petele de silicon.
Dupa ce ai scapat de petele de silicon, utilizeaza un spray universal de curatare a suprafetelor. Acesta igienizeaza orice suprafata lavabila si nu necesita clatire, pentru ca baia ta sa straluceasca de curatenie. Comanda prin e-mail, telefonic sau online, iar in 24-48 de ore vei putea pune la treaba produsele de curatenie!

Cu ce se curata siliconul de pe faianta si de pe alte suprafete - Office Direct

Cu ce se curata siliconul de pe faianta

Pasta pentru sigilare sau pasta pentru rosturile gresiei si faiantei este conceputa pentru a crea o bariera impermeabila, impiedicand apa sa se infiltreze in fisuri si sa provoace daune. Acesta este rolul sau, pe care il indeplineste cu brio.
Insa durabilitatea acestor produse este deopotriva o binecuvantare si o pacoste. Siliconul poate adera pe suprafata placilor, unde se intareste si se lipeste. Rezultatul nu este doar inestetic, ci poate face suprafata alunecoasa, devenind un magnet pentru murdarie si terenul propice pentru bacterii si mucegaiuri.
 Asadar, raspunsul la intrebarea „cu ce se curata siliconul de pe faianta” vine cum mai multe etape:

1.Pregatirea produselor si a materialelor necesare

Inainte de a incepe sa indepartezi siliconul de pe placile de faianta, ar trebui sa te asiguri ca esti bine echipat. Adesea, sarcina de indepartare a siliconului de pe placi necesita cateva unelte si materiale specifice, printre care: un cutit pentru taierea siliconului, o unealta pentru razuire, solutii de curatat siliconul.
Vei avea nevoie si de o pereche de manusi, pentru a-ti proteja mainile, si de o laveta din microfibra, pentru curatarea suprafetei. Ia in considerare investitia intr-un solvent de silicon de calitate. Un solvent puternic poate simplifica semnificativ procesul de indepartare a siliconului intarit. Apoi, vei avea nevoie si de o racleta din plastic. Este mai putin probabil sa zgarie faianta, decat una metalica.
Atunci cand alegi aceste materiale, efectueaza o analiza a costurilor. Mai ieftin nu este intotdeauna mai bine. Uneori, daca la inceput cheltui un pic mai mult, economisesti timp si efort pe termen lung.

2.Pregatirea spatiului de lucru in conditii de siguranta

Inainte de a incepe procesul de indepartare a siliconului, este esential sa pregatesti suprafata. Incepe prin curatarea placilor ceramice, asigurandu-te ca pe acestea nu mai exista praf si murdarie care ar putea interfera cu procesul de indepartare a siliconului. Ia in considerare durabilitatea suprafetei in timpul acestui proces.
Otetul si bicarbonatul de sodiu sunt optiuni excelente pentru aceasta sarcina. Aceste produse sunt blande cu suprafetele, dar eficiente in indepartarea murdariei.Cu ce se curata siliconul de pe faianta si de pe alte suprafete - Office Direct
 
3.Indepartarea siliconului de pe faianta

Siliconul este, de obicei, rezistent la apa, astfel incat este posibil sa consideri ca apa si sapunul nu reprezinta cea mai usoara metoda de indepartare a siliconului de pe suprafete. Cu toate acestea, poate ajuta la slabirea materialului de etansare si la indepartarea oricaror alte murdarii si reziduuri.
Umezeste faianta cu apa calda si spumeaza generos cu un detergent de vase; apoi, cu o perie, freaca zonele afectate cu miscari circulare, pentru a indeparta siliconul.
In shop-ul Office Direct gasesti produsele de care ai nevoie pentru o curatenie ca la carte! Indeparteaza simplu si rapid murdaria de pe obiectele sanitare, precum si de pe faianta sau gresie, cu un detergent pe baza de acid citric natural, dotat cu pulverizator!

Cu ce se curata siliconul de pe faianta si de pe alte suprafete - Office Direct

 

Cu ce se curata siliconul de pe cada

Sa stii cum sa indepartezi siliconul de pe cada este esential atunci cand efectuezi lucrari de renovare. Insa poate fi o sarcina descurajanta, mai ales daca nu esti familiarizat cu acest proces. Cu toate acestea, este important sa abordezi corect acest pas, atunci cand renovezi.
In primul rand, inainte de a aplica orice produse de curatare, trebuie sa pregatesti zona. Asigura-te ca indepartezi orice obiect pe care nu vrei sa il murdaresti.
Inainte de a incepe sa indepartezi siliconul, asigura-te ca zona de lucru si siliconul sunt uscate. O astfel de pregatire va face procesul mai usor si mai sigur. Daca zona este umeda, sterge cu un prosop ori cu o laveta sau las-o sa se usuce la aer. Odata ce zona este uscata, poti trece la treaba.
Pulverizeaza produsul de indepartare a siliconului. Lasa solutia sa actioneze conform specificatiilor producatorului. Sterge, apoi, cu o laveta.
Acum ca ai indepartat siliconul, asigura-te ca indepartezi resturile in mod corespunzator. Curata orice rest de material folosind o laveta si putina apa. Ai grija ca resturile de silicon sa nu ajunga in scurgere; aduna-l cu un servetel, pentru a evita infundarea scurgerii.

Curatare rosturi gresie - cu ce se curata siliconul de pe gresie


Raspunsul la intrebarea „cu ce se curata siliconul de pe gresie?” este destul de simplu, mai ales ca am vorbit mai sus despre cum se curata siliconul de pe faianta. Procesul si produsele sunt aproximativ aceleasi.
Pentru a indeparta chitul siliconat sau siliconul de pe placile de gresie, ai nevoie de cateva lucruri pentru a face treaba eficient. Iata ce ti-ar fi de folos:
●    Cutit sau razuitor pentru curatare rosturi gresie: pentru a taia chitul siliconic si a-l razui de pe placi;
●    Razuitor de plastic: pentru a evita zgarierea gresiei in timp ce indepartezi chitul siliconic sau siliconul;
●    Solutie de indepartare a siliconului: o solutie chimica ce ajuta la inmuierea si dizolvarea siliconului, pentru o indepartare mai usoara;
●    Alcool  sau dizolvant pentru silicon: pentru curatarea reziduurilor;
●    Manusi si ochelari de protectie: pentru a-ti proteja pielea si ochii de substantele chimice;
●    Lavete curate: pentru stergerea siliconului si curatarea suprafetelor.
Daca baia ta are nevoie de o igienizare si de o improspatare rapida a culorii rosturilor, consulta oferta din categoria Curatenie si protocol si alege produsele ce te pot ajuta sa redai si sa mentii stralucirea tuturor suprafetelor!

Pasi pentru curatarea gresiei dupa chituire sau dupa aplicarea siliconului

Acum ca ai pregatit cele necesare pentru curatarea gresiei dupa chituire, iti vom spune cum sa indepartezi siliconul de pe gresie.

1.Pregateste zona
Indeparteaza orice obiect din zona in care vei lucra. Asigura-te ca zona este uscata, pentru a preveni alunecarea. Ventileaza camera; este intotdeauna important sa ventilezi incaperea, daca folosesti substante chimice.

2.Cresteaza siliconul
Utilizeaza un cutit sau un razuitor cu lama, pentru a cresta siliconul de-a lungul marginilor sale. Ai grija sa nu zgarii gresia. Daca nu ai prea multa experienta, este mai bine sa procedezi incet. Taie siliconul de-a lungul zonelor unde se intalneste cu faianta, pentru a-l indeparta mai usor.

3.Indeparteaza siliconul
Foloseste un razuitor de plastic sau un card vechi, pentru a indeparta usor siliconul de pe placi. Incepe de la un capat si mergi de-a lungul petei. De asemenea, poti aplica un produs de indepartare a siliconului, pe care il lasi sa actioneze, pentru a inmuia produsul.

4.Curata reziduurile
Dupa ce ai indepartat siliconul de pe placi, sterge zona cu alcool sau dizolvant, pentru a curata orice reziduu ramas. Asigura-te ca nu lasi produsul de curatare sa stea pe faianta pentru o perioada indelungata de timp.
Utilizeaza o laveta curata sau un prosop de hartie, pentru a te asigura ca suprafata este neteda si lipsita de resturi si ca ai curatat bine orice solutie de indepartare a siliconului, odata ce reziduurile de silicon sunt indepartate.

5.Spala si lustruieste placile
Dupa indepartarea cu succes a siliconului, vei dori sa cureti si sa lustruiesti gresia, pentru a-i reda stralucirea. Pentru aceasta, detergentii si solutiile de curatare pentru placi ceramice pot fi cei mai buni aliati.
Scopul nu este doar de a inlatura orice reziduu de silicon ramas, ci si de a indeparta orice murdarie care ar fi putut aparea in timp. Dupa ce ai curatat gresia, este timpul sa o lustruiesti. O laveta din microfibra este ideala in acest scop. Doar lustruieste gresia usor, pana cand isi recapata stralucirea.

Cu ce se curata siliconul de pe maini


Daca te intrebi „cu ce se curata siliconul de pe maini?”, iti recomandam metoda cu suc de lamaie. Sucul de lamaie este un acid natural care poate dizolva siliconul si il face mult mai usor de indepartat de pe maini.
Toarna sucul de lamaie intr-un bol, astfel incat sa iti poti scufunda mainile. Pune mainile in bol si freaca-le, prin miscari circulare. Lasand mainile in sucul de lamaie timp de cateva minute, permiti aciditatii solutiei sa descompuna siliconul.
Apoi, cu o perie, freaca usor mainile. Acest proces mecanic ar trebui sa indeparteze materialul de etansare.
Clateste mainile cu apa calda si sapun, pentru a indeparta atat sucul de lamaie, cat si orice urma de silicon. Daca mai raman urme de silicon, repeta procesul pana cand este indepartat complet.
Sucul de lamaie poate sa nu fie o metoda de indepartare potrivita pentru toata lumea. Daca ai pielea sensibila sau alergii, este mai bine sa eviti utilizarea sucului de lamaie pentru a indeparta siliconul.
Pentru siliconul incapatanat ce ramane, incepe prin a freca putin ulei pe maini. Apoi, pune putin bicarbonat de sodiu pe maini si freaca palmele. Uleiul va lubrifia si va slabi aderența siliconului, in timp ce bicarbonatul de sodiu va actiona ca un agent usor abraziv, pentru a indeparta siliconul.
Foloseste sapun pentru a indeparta orice reziduu lasat de ulei.

Cu ce se curata siliconul de pe haine


Sigilarea cu silicon este utila oriunde in casa, daca trebuie sa acoperi crapaturile pentru a tine departe daunatorii, aerul sau umezeala. Din pacate, capacitatea siliconului de a se lipi cu incapatanare de suprafete se transforma intr-o problema, atunci cand ajunge acolo unde nu vrei, cum ar fi pe haine.
Indepartarea siliconului de pe tesaturi nu este usoara, dar exista tehnici eficiente pe care le poti incerca.
1.Inghetarea
Siliconul nu devine la fel de fragil precum latexul, atunci cand este inghetat, dar devine mai putin flexibil. Daca siliconul se afla pe o piesa de imbracaminte, o perdea, o tapiterie detasabila sau un covoras mic, incearca sa il pui in congelator, pentru cateva ore.
Odata ce siliconul este cat se poate de rigid, intinde tesatura pe o suprafata plana si solida. Cu un obiect robust si rigid, cum ar fi o lingura sau o spatula, razuieste in mod repetat siliconul, pana cand ai indepartat cat de mult poti. Nu utiliza un cutit de chit sau unelte similare, deoarece acestea risca sa deterioreze materialul.
2.Detergent de vase
Dupa ce ai indepartat mecanic cat mai mult silicon de pe tesatura, este timpul sa apelezi la detergenti. Incearca sa amesteci o lingurita de detergent de vase intr-un litru de apa calda si aplica pe zona afectata, folosind o carpa moale.
Tamponeaza si freaca usor zona patata, avand grija sa nu o umezesti prea tare, daca este vorba despre o piesa de mobilier tapitata. Sterge excesul de umiditate si curata din nou zona cu apa, pentru a indeparta reziduurile de sapun, apoi usuca. Este posibil sa fie nevoie sa repeti tratamentul o data sau de doua ori, pentru a indeparta complet siliconul.
3.Solventi chimici
Unii solventi chimici pot ajuta la indepartarea siliconului de pe tesaturi, in special daca acesta nu a avut inca timp sa se intareasca. Astfel de produse trebuie testate mai intai pe o zona putin vizibila, pentru a te asigura ca nu vor deteriora materialul. De asemenea, poti incerca produse comerciale de indepartare a adezivului; unele pot functiona si pentru indepartarea siliconului.

Cu ce se curata siliconul de pe parbriz


Exista cateva modalitati de a indeparta siliconul intarit de pe parbriz: gelul de indepartare a siliconului, alcoolul izopropilic, dizolvantul sau otetul. Acestea ajuta la indepartarea siliconului de pe parbriz, fara a-l zgaria.
Gelul de indepartare a siliconului si alcoolul izopropilic sunt cele mai eficiente pentru a inmuia si a dizolva siliconul si reziduurile sale, pentru o indepartare usoara. Dizolvantul ar trebui utilizat ca ultima solutie, deoarece poate deteriora anumite suprafete.
Otetul alb, pe de alta parte, este o alternativa naturala pentru indepartarea usoara a siliconului si poate fi o optiune mai buna, atunci cand te intrebi cu ce se curata siliconul de pe parbriz.
Dupa ce siliconul a fost indepartat, un detergent pentru geamuri este cea mai buna modalitate de a face parbrizul sa straluceasca din nou, in cel mai scurt timp. Este esential sa ai grija atunci cand indepartezi siliconul, pentru a evita deteriorarea suprafetei de sticla. Obiectele ascutite trebuie folosite cu grija, deoarece ar putea zgaria parbrizul. Utilizeaza tehnici abrazive cu moderatie, pentru a nu deteriora claritatea sticlei.
Asadar, petele de silicon pot compromite estetica si claritatea unei suprafete. In unele cazuri, siliconul vechi poate duce la aparitia mucegaiului si a unor scurgeri sau fisuri. Abordand tehnicile si metodele specifice de curatare, poti indeparta cu succes siliconul, asigurandu-te ca suprafetele raman curate, intacte din punct de vedere structural si lipsite de reziduuri de silicon.  Speram ca ai primit raspunsurile necesare la intrebarea „Cu ce se curata siliconul de pe faianta”. Urmareste in continuarea blogul nostru pentru afla si alte tips&trick de ingijire a casei, dar si recomandari de cum sa iti urmezi hobby-urile, pasiunile creative sau de cum sa iti organizezi spatiile de lucru, astfel incat sa ai o zi productiva.

Surse foto: Pexels.com, Pexels.com, Freepik.com, Freepik.com, shutterstock.com
 


Ultimele postari
sus