Perforatoare- Ghid complet de cumparaturi

Perforatorul potrivit

Perforator, aparat de perforat sau hole puncher

Cauti un accesoriu pentru organizare si arhivarea documentelor de la birou? Ai nevoie de perforarea usoara si rapida a fisierelor pentru prinderea acestora in dosare, alonje sau bibliorafturi? Sau cauti un aparat pentru efectuarea de gauri ovale sau gauri pentru ecusoane?

Solutia pentru toate acestea este un perforatorul de birou, hole puncher. Gasesti modele cu o perforatie, doua sau chiar patru, electrice sau profesionale.


Perforatorul potrivit pentru documentele tale!Perforator Leitz

Ca sa te asiguri ca ai alegi perforatorul potrivit, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

1. Cate foi vrei sa perforezi? Daca ai nevoie de un perforator pentru uz personal, pentru acasa, poti alege un perforator cu o capacitate mica, usor si rapid de folosit. Pentru perforarea unui numar mare de coli, un perforator cu o capacitate mare si cu sistem pentru reducerea efortului este alegerea potrivita. La birou, in cele mai multe situatii se perforeaza hartie, in acest caz, conteaza numarul de coli de perforat deoarece fiecare model are o anumita capacitate:

- perforatoare cu o capacitate de pana la 20 de coli

- perforatoare cu o capacitate de 20 - 40 de coli

- perforatoare cu o capacitate de 40 - 65 de coli

- perforatoare cu o capacitate de 65 -120 coli

- perforatoare cu o capacitate de peste 120 coli.

Modelele de perforatoare care au o capacitate de peste 65 de coli sunt mai dificil de utilizat. Mecanismul de perforare este mai deosebit, este prevazut cu tampoane si cutite gaurite in interior ce necesita curatare. Acestea pot fi inlocuite in cazul uzarii. Exista si modele de perforatoare cu perforare usoara  ce sunt fabricate cu o tehnologie inovatoare Press Less ce reduce efortul necesar utilizarii.

2. De cate perforatii ai nevoie? Ai de perforat foi pentru prinderea in caiete mecanice? Atunci ai nevoie de un perforator cu patru perforatii. Modelele cu doua perforatii sunt cele mai comune si sunt potrivite pentru perforarea celor mai multe documente ce urmeaza sa fie arhivate in dosare si bibliorafturi, iar perforatoarele cu o gaura sunt concepute pentru ecusoane, calendare, pliante.

Ca sa iti faci o idee despre numarul de perforatii:

Perforatorul cu o gaura- este potrivit pentru perforarea cu o singura gaura a diferitelor documente din hartie

Perforator cu doua gauri- este cel mai utilizat perforator la birou. Distanta dintre perforatii este de 80 mm, diametrul perforatiei intre 4.5 si 7 mm, iar capacitatea de perforare intre 10 si 500 de coli.

Perforator cu patru gauri- se utilizeaza pentru perforarea foilor ce se indosariaza in caiete mecanice cu 4 inele, sunt metalice, distanta dintre perforatii este de 80 mm, iar diametrul perforatiei intre 4.5 si 7 mm. Capacitatea de perforare este cuprinsa intre 10 si 200 de coli.


Cum utilizezi un perforator?

Utilizarea unui perforator poate fi o experienta foarte usoara, daca ai ales perforatorul potrivit.

Urmatorii pasi te vor ajuta sa obtii rezultatul dorit:

- pozitioneaza documentele in locasul destinat perforarii: la unele modele foile se plaseaza sub clapa, iar la altele in afara clapei;

- ajusteaza pozitia foilor de perforat utilizand ghidajul;

- apasa pe maner pana cand cilindrul strapunge materialul;

- scoate materialului perforat.

Perforatoarele sunt prevazute cu o tavita in care se acumuleaza hartia perforata (confetti), tavita ce trebuie sa o golesti in situatia in care se umple.

Perforarea poate fi rotunda (standard) sau ovala (pentru ecusoane).

 

 

Alege din oferta noastra perforatorul care se potriveste nevoilor tale:

 Perforatoare uzuale, de birou                                              

Perforatoare profesionale, de mare capacitate                                                  

  Perforator hartie Perforator 4 perforatii

 
Perforatorul cu o gaura- permite efectuarea unei perforatii de 4.5 mm, rotunde                                            


Perforator ecusoane- ajuta la efectuarea de perforatii ovale potrivite pentru ecusoane

 
Perforator cu o gaura


Perforator ecuson

Perforator cu patru gauri- existenta celor patru perforatii oferta mai multa stabilitate documentului perforat si indosariat in caiete mecanice cu 4 inele                                                     


  Perforator electric -  functioneaza cu baterii

Perforator cu 4 perforatii                                            Perforator cu baterii

 
Multiperforator- realizeaza doua tipuri de perforatii (rotunda si ovala) si dispune si de rotunjitor colturi                                            

 

Perforator cu aplicator capse-  pe langa functia de perforare, este prevazut si cu cea de aplicare capse rotunde necesare pentru legarea documentelor cu snur textil sau sfoara (aplicare sigiliu)

Multiperforator Perforator aplicator capse

 

Stiai ca...?

1. Perforatorul a fost inventat in anul 1886 de catre Friedrich Soennecken, un antreprenor si inventator german care l-a utilizat pentru a face gaurile in foile ce urmau sa fie fixate in primul model de biblioraft.

2. Pe langa perforatoarele pentru efectuarea de gauri in documente ce se urmeaza a fi indosariate, mai exista si perforatoare hobby ce permit efectuarea de perforatii cu diferite forme decorative (flori, animale, decoratii colturi felicitari).

3. Perforatoarele se gasesc intr-o paleta variata de culori, putand fi asortate cu alte accesorii de birou din aceeasi gama.

Daca aveti alte intrebari legate de alte produse din magazinul Office Direct, va rugam sa contactati echipa noastra de vanzari:

Telefon: 021 330 34 54/ 0722 510 243
E-mail: [email protected]

sus