Ecrane de proiectie- Ghid complet de cumparaturi

Ecrane de proiectie

Alegerea tipului de ecran potrivit!

 

Ecran proiectie pentru filme

Cauti un sistem de prezentare mai atractiv care sa capteze mai usor atentia audientei tale? Prezentarile moderne de filme si cursuri sunt mult mai eficiente decat prezentarile clasice? Un ecran de proiectie si un videoproiector pot constitui solutia de care ai nevoie.

Ai nevoie sa efectuezi prezentari pentru un numar mare de persoane, iar display-ul calculatorului nu este suficient de mare pentru a putea fi inteleasa prezentarea?  Cu un ecran de proiectie potrivit prezentarile sunt reusite.

 

 

Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi un ecran de proiectie?

Ecran proiectie filme

 

 

 

 

1. De ce tip de de ecran de proiectie ai nevoie? Mobil sau fix? 

Daca ai nevoie de un ecran care sa poata fi utilizat in diferite sali, opteaza pentru un ecran mobil, pe trepied. Acest tip de ecran poate fi transportat oriunde este necesar si presupune un cost redus fata de situatia in care ai achizitiona ecrane de perete in fiecare sala in care ai de facut prezentari.

Pe de alta parte, atunci cand exista sala special creata pentru prezentari, iar prinderea pe un perete nu este o problema, poti alege un ecran cu montare fixa, ce poate conferi mai multe avantaje prin caracteristicile sale.

 

 

 

Alegerea tipului de ecran

 

2. Care sunt caracteristicile incaperii in care vei utiliza un ecran de proiectie? Cum vor fi asezate scaunele? Ce tip de lumina folosesti: naturala sau artificiala?

Unghiul de proiectie necesar se alege in functie de incapere. Unele sali pot avea nevoie de un ecran cu unghi de proiectie mai mare, modul in care sunt asezate scaunele in sala in care se efectueaza proiectiile (pe verticala sau orizontala) conteaza foarte mult. Un alt aspect este tipul de iluminare de care dispune sala de prezentari, artificiala sau naturala, care influenteaza alegerea ecranului potrivit.

De asemenea, materialul din care este facut ecranul de proiectie poate reduce neajunsurile ambientului si poate amplifica luminozitatea si contrastul imaginii ce va fi proiectate.

3. Ai nevoie de un ecran simplu sau ecran modern? Pentru a raspunde tuturor necesitatilor actuale, pe langa ecranele simple, actionate manual, au fost fabricate si ecrane cu actionare electrica ce usureaza activitatea si confera un aspect elegant incaperii in care sunt montate.

 


4. Ce dimensiune vrei sa aiba ecranul de proiectie?

Amplasarea unui ecran

Ecranele de proiectie se gasesc in mai multe dimensiuni, in functie de necesitate, de spatiul in care pot fi amplasate, de bugetul disponibil.

Ca regula, inaltimea unui ecran de proiectie este determinata de sala in care se amplaseaza si trebuie sa reprezinte 1/6 din distanta dintre ecran si ultimul rand de scaune.

Acest raport determina ca toti spectatorii sa poata vedea bine ceea ce vei proiecta. Si amplasarea este importanta: primul rand de scaune se impune a fi la o distanta egala cu dublu inaltimii ecranului de proiectie, iar marginea de jos a ecranului sa fie la cel putin 80 de cm de podea.

Dimensiuni ecrane de proiectie:

- 153x153 cm

- 180x180 cm

- 203x203 cm

- 244x244 cm

Format ecran proiectie

 

 

Formatul unui ecran de proiectie poate fi:

- 1:1 cu masca normala (black drop-banda neagra de ecran)

- 4:3 proiecteaza o imagine in format 16:9 (black drop-banda neagra de ecran)

 

 

 

 

Tipuri de ecrane de proiectie- Ecrane de proiectie pe perete- se pot monta in perete sau tavan, permit strangerea si blocarea ecranului in orice moment, reprezinta o optiune economica si simpla. Ca avantaje: nu au mecanisme ce ar putea sa se strice, sunt silentioase. Dezavantaje: presupun montare, stergere de praf ori de cate ori este necesar, ocupa spatiul acolo unde este amplasat (perete), exista riscul de a se decolora sau murdari in timp.

Ecrane de proiectie pentru perete- Ecrane de proiectie pe trepied- pot fi amplasate oriunde este spatiu in incapere si transportate cu usurinta, inaltimea este reglabila, insa nu pot fi stranse sau blocate intr-o anumita pozitie ca ecranele de perete. Sunt potrivite pentru cei care fac deplasari (hoteluri, sali de conferinta, scoli). Panza nu este tinuta in tensiune precum in cazul celor montate pe perete, fapt pentru care, ecranul nu este perfect plan.

Ecran trepied- Ecrane de proiectie electrice- acestea sunt ecrane de perete sau tavan actionate electric (cu telecomanda cu fir/ fara fir, comutator sau trigger), iar prin caracteristicile lor ofera eleganta locului in care sunt montate si datorita faptului ca sunt ecrane in tensiune (au o greutate incorporata in rama de jos a ecranului) suprafata este plana.

Ecrane de proiectie pentru pereteVei gasi si:

Accesorii
- indicatoare pentru ecrane de proiectie, lasere ce pot fi utilizate cu succes pentru prezentari impresionante.

laser ecrane proiectie

Va invitam sa accesati link-urile de mai jos pentru oferta Office Direct:

 

 

Ecran trepied laser ecrane proeictie
Ecrane de proiectie Accesorii ecrane de proiectie

Stiai ca...?

1. Ecranele de proiectie pot fi confectionate din diferite materiale, in functie de scopul pentru care au fost fabricate: panza tratata cu diferite lacuri sau praf de aluminiu, sticla, folii din material plastic transparent mat.

2. Existe ecrane albe, albe mate si gri. Pentru diapozitive, prezentari Power Point, aplicatii Cad sau tabele se va opta pentru ecran cu suprafata alba sau alba mata. Pentru video se pot alege ecrane cu suprafata alba, alba mata sau gri. Ecranele albe (Matte White) au rolul de a imbunatati lumina, iar cele gri (Hight Contrast), de a imbunatati contrastul.

3. Un ecran este montat intr-o rama neagra sau intr-o culoare inchisa din dorinta de a delimita exact imaginea proiectata.

 


Daca aveti alte intrebari despre ecrane de proiectie, oferta actuala sau alte produse din magazinul Office Direct, va rugam sa contactati echipa noastra de vanzari:

Telefon: 021 330 34 54/ 0722 510 243
E-mail: [email protected]

sus