Capsatoare- Ghid complet de cumparaturi

Ce este un capsator?

Capsator capsare usoara

Un capsator, indiferent de tip, destinatie, capacitate, este un dispozitiv de birou, o masinarie care prinde mai multe coli cu ajutorul unei sarme denumite capsa. Pentru utilizare, teancul de foi se asaza intre bratele capsatorului, in locasul destinat, iar dupa presarea bratelor, o capsa strapunge foile, iar o placa de metal de la baza capsatorului indoaie capetele capsei pentru a mentine documentele la un loc.

 

Istoria capsatorului

Primul capsator

 

Despre primul model de capsator se vobeste in secolul XVIII, care fusese fabricat pentru regele Ludovic al XV-lea pentru fixarea sigiliului regal. Un capsator asemanator celor utilizate in zilele actuale a fost patentat de Samuel Slocum in 1841.

 

 

 

 

Primul capsator

Primul capsator de succes a fost fabricat in 1879 de George McGill, ce putea fi incarcat cu o singura bucata de capsa si prindea un numar mare de coli, iar intregul aparat cantarea 2.5 kg. Un an mai tarziu, Henry Heyl dezvolta primul capsator ce indoia capetele capsei dupa strapungerea teancului de foi, fapt pentru care se considera a fi parintele capsatorului modern.

 

Pot folosi orice capsa?

Tipul de capsa potrivit pentru fiecare capsator nu este intamplator. De exemplu, capsele 24/6: primul numar - 24 - se refera la tipul de sarma utilizat, cu cat este mai mic, cu atat sarma este mai groasa, iar al doilea numar - 6 - se refera la marimea piciorului capsei, masurat in milimetri. Numarul de pagini ce se doreste a fi capsate determina capsa utilizata.

 

Capacitate de capsare in functie de capsa

Fiecare capsa se potriveste pentru un numar stabilit de coli, care este maximum. Daca se depaseste acest numar, colile nu vor fi bine capsate sau capsatorul se blocheaza. In oferta noastra se gasesc modele care au capacitate de capsare intre 10 si 240 de coli. De asemenea, exista si doua modele ce folosesc un singur tip de capsa pentru a capsa intre  2-60 coli sau intre 2-170 coli.

Exista mai multe tipuri de capse potrivite pentru capsatoarele uzuale si profesionale, ce sunt notate cu numere, cele mai uzuale fiind:

- capse nr. 10  ce prind intre 2 si 15 coli maximum (pentru  minicapsatoare)

- capse 24/6 - 26/6 pentru maximum 30 de coli

- capse 24/8  ce pot fi utilizate pentru capsarea a 60 de coli

- pentru capsatoarele profesionale: capse 23/6-23/24  potrivite pentru capsarea intre 10 si 210 coli in functie de capsa (fiecare capsa poate fi utilizata pentru un numar anume de coli) sau cuie pentru tackere.

 

Inovatie: Capsatorul fara capse!

 

Capsator fara capse   Capsator fara capse

 

Tehnologia a evoluat atat de mult sau oamenii au devenit atat de creativi, incat acum exista capsator fara capse. Acest model de capsator fara capse functioneaza la fel ca un capsator obisnuit, doar ca nu are nevoie de capse. Capsarea presupune perforarea colilor in doua locuri paralele si intoarcerea hartiei perforate prin unul dintre locuri.

 

Adancimea de patrundere in pagina

Poate ca te-ai intrebat ce este adancimea de patrundere in pagina. Aceasta se refera la distanta dintre marginea colii si locul in care se capseaza documentul care poate fi de la la 1 mm la 320 mm, in functie de necesitate.
Capsatoarele cu brat lung permit reglarea adancimii de patrundere in pagina, fiind potrivite pentru capsare diferite reviste, brosuri.

 

Conteaza tipul de capsare?

Capsare inchisa

 

Capsarea poate fi inchisa, deschisa, de tip cui. Tipul de capsare se refera la modul in care sunt intoarse capatele capsei in momentul procesului de capsare. 

Capsarea plata

 

Capsare plata

Volumul documentelor capsate cu un capsator uzual si asezate unele peste altele va deveni mult mai mare decat in cazul documentelor necapsate. Pentru a reduce aceasta diferenta, se recomanda alegerea unui  capsator cu capsare plata care va reduce volumul teancului mai multor documente capsate.

 

Capsarea usoara

Capsarea unui numar mare de documente poate fi chinuitoare. Anumite modele de capsatoare sunt fabricate cu tehnologia Press Less, astfel incat efortul depus in timpul capsarii sa fie cat mai mic. Fata de capsatoarele obisnuite, modelele care permit capsarea usoara reduc efortul depus cu pana la 60%, fiind necesar pentru utilizare doar apasarea cu un deget "finger touch". Alaturi de efortul scazut, unele capsatoare sunt dotate cu tehnologia Omnipress ce permite apasarea pe orice parte a capsatorului, activitatea devenind mult mai usoara si placuta.

Capsare usoara

 

Capsarea a mai mult de 100 de coli

In situatia in care se doreste capsarea a peste 100 de coli este necesar sa fie utilizate capsele potrivite, in sensul ca trebuie schimbata capsa in functie de numarul de foi de capsat. Fiecare model de capsa are o anumita capacitate maxima, dupa cum a fost explicat mai sus. Capsatoarele ce permit prinderea unui numar mare de coli sunt cele profesionale, de mare capacitate, ce utilizeaza mai multe tipuri de capse in functie de numarul de foi de capsat. Acestea pot capsa intre 2 si 210 coli cu o capsa adaptata. De exemplu, daca teancul de documente de capsat are pana in 140 de coli, se vor utiliza capsele 23/17, iar daca are pana in 170 de coli, se folosesc capsele 23/20 si asa mai departe.

 

Tipuri de capsatoare:


Minicapsator  - mic, compact si la fel de performant ca un capsator mai mare

capsator mini


Capsator tip cleste - permite o capsare usoara si rapida in mana, nefiind necesara asezarea pe birou pentru utilizare

                capsator cleste

Capsator Stand-up - model revolutionar prin capacitatea de a fi asezat vertical

Capsator Stand Up

Capsator cu brat lung - potrivit pentru capsare brosuri, reviste, pliante deoarece permite ajustarea adancimii de capsare

Capsare brosuri

Capsator capsare plata - reduce volumul documentelor ce urmeaza a fi capsat prin tehnologia Flat

capsare usoaraCapsator electric - functioneaza cu baterii sau cu alimintare la retea         

                                                                                  Capsare electrica

Pistol de capsat - potrivit pentru decoratiuni usoare, activitati hobby

                                                                                       Pistol de capsat

Ce pot capsa?

Documente din hartie, carton, plastic, lemn, tavan fals, folie, decoratiuni usoare, rame tablouri, reviste cataloage- toate acestea pot fi capsate cu un model potrivit. Colile de hartie si carton pot fi capsate cu capsatoare uzuale, iar materialele mai dure cu cele profesionale.

Va invitam sa accesati link-urile de mai jos pentru oferta Office Direct:

 

Capsator 10 coli Capsator profesional
Capsatoare de birou Capsatoare profesionale


Daca aveti alte intrebari legate de capsatoare sau alte produse din magazinul Office Direct, va rugam sa contactati echipa noastra de vanzari:

Telefon: 021 330 34 54/ 0722 510 243
E-mail: contact@officedirect.ro

sus