Ghilotinele- Ghid complet de cumparaturi

Ghilotina sau aparatul pentru taiat hartia in formatul dorit!

 

Taiatul hartiei cu foarfeca nu este o solutie? Ai de facut carti de vizita, carduri, ecusoane, calendare, pliante? Ai nevoie de hartie in format A5, A6 sau alte dimensiuni? Ai printat fotografiile din vacanta la tine acasa si ai vrea sa le redimensionezi? Vrei sa poti taia rapid si perfect mai multe coli in acelasi timp? Apeleaza la o ghilotina perfect adaptata nevoilor tale! Un aparat de taiat hartia in formatul dorit, dupa acelasi principiu in care functiona in trecut in alte scopuri.

 

Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi un model de ghilotina?

1. Pentru ce anume ai nevoie de o ghilotina? Pentru uz personal sau profesional, la birou sau acasa? Detii o tipografie, un centru de copiere, un atelier de productie digitala? Vrei sa realizezi carti de vizita, carduri, ecusoane, pliante? Alege in functie de ceea ce se potriveste nevoilor tale! Conteaza si ce anume ai de taiat: hartie, carton, materiale textile, PVC.

2. Din ce format ai nevoie sa dimensionezi? Ghilotinele au o lungime maxima de taiere in functie de formatul pe care il poti taia, de la 170 mm pentru ghilotinele foto, la 710 mm pentru ghilotinele A2). Sunt prevazute cu ghidaj ajustabil si scala gradata pentru pozitionare hartie, desenate pe suprafata plana.

3. Cate coli vrei sa poti taia la fiecare utiizare? Cat de repede vrei sa tai? Fiecare model are o capacitate maxima de coli de taiat la fiecare utilizare (intre 1 - 800 coli) si o grosime maxima a teancului de hartie.

Poti alege intre:

Ghilotina hartie a4

- ghilotine cu o capacitate de pana in 10 coli

- ghilotine cu o capacitate intre 11-20 de coli

- ghilotine cu o capacitate intre 21-30 de coli

- ghilotina cu o capacitate intre 31-40 coli

- ghilotine cu o capacitate mai mare de 40 de coli

Ghilotinele pana in 40 de coli au lama din otel curbat ce este prinsa de un colt al acestora, iar la cealalta extremitate este prevazuta cu un maner. In cazul ghilotinele cu o capacitate de peste 40 de coli, sistemul de taiere este diferit prin faptul ca prinde hartia ca intr-o menghina, lama cazand vertical, fara ca foile sa aiba tendinta sa se roteasca in timpul taierii. 

4. Ce tip de presare preferi? Ghilotinele pot fi cu un sistem de presare manual sau automat (la caderea cutitutului).

Ce trebuie sa stii despre tipul de presare  de care ai nevoie:

Tipul de presare necesar este determinat de cate coli doresti sa dimensionezi. Daca ai de taiat teancuri mici de coli, presarea manuala este potrivita. Un teanc de 15 coli poate fi tinut si presat usor cu mana sau cu ajutorul protectiei din plastic de care dispun ghilotinele. Pentru un numar mai mare de coli exista riscul alunecarii si rotirii acestora, fapt pentru care este nevoie de presare automata. Sistemul de presare automat blocheaza foile si asigura o taiere perfecta, dupa cum se intampla in cazul ghilotinelor pentru numar mare de coli ce sunt prinse ca intr-o menghina.

5. Cauti un model care sa aiba consumabile de schimb?

Unele modele de ghilotine au consumabile de schimb: lame si contralame, utile atunci cand o piesa importanta se deterioreaza. In situatia in care se intampla sa se strice lama, fie ca urmare a suprautilizarii, fie a faptului ca ai uitat o capsa intre foile ce le doreai sa le tai, exista modele la care poti schimba lama. In afara de lame si contralame, o atentie deosebita o poti acorda talpei ghilotinei, care poate fi din plastic sau metal. Modelele metalice confera mai multa rigiditate in utilizare, comparativ cu celelalte. Si ghidajul din metal (distantierul cu strangere cu surub) este important deoarece asigura precizia de care ai nevoie in dimensionare. Ca exemplu, ghilotinele RC Systems  ofera consumabile de schimb (lame si contralame) si sunt prevazute cu baza si sistem de presare din metal.

 

Alege din oferta noastra ghilotina potrivita!

Ghilotina fotografii Ghilotina hartie a5 Ghilotina hartie a4
Ghilotine foto Ghilotine A5 Ghilotine A4
Ghilotina A3 Ghilotina hartie Ghilotina electrica
Ghilotine A3  Ghilotine A2  Ghilotina electrica

 

Stiai ca...?

1. Denumirea de ghilotina a fost data de faptul ca functioneaza dupa principiul aparatului pentru decapitare propus de doctorul Joseph Ignace Guillotin, de la care vine si numele.

2. Ghilotina functioneaza precum o pereche de foarfece intre care a fost pozitionat teancul de hartie ce se doreste a fi redimensionat, diferenta este data de faptul ca unul dintre cutite este stationar, nu se deplaseaza catre celalalt. Marele avantaj al ghilotinei este dat de faptul ca lama montata la baza fixa conduce la taieri drepte, precise, la aceeasi dimensiuni, fara imperfectiuni.

3. Fiecare ghilotina poate taia un anumit numar de pagini, este recomandat sa nu se depaseasca acel numar! Exista ghilotine care pot taia pana la 800 de coli la fiecare utilizare!

Daca aveti alte intrebari legate de ghilotine sau alte produse din magazinul Office Direct, va rugam sa contactati echipa noastra de vanzari:

Telefon: 021 330 34 54/ 0722 510 243
E-mail: [email protected]

Cele mai noi produse

sus